Gott nytt år!

Nu är man alltså hemma igen och kan skriva med boktäverna åäö, något som man inte vant sig vid än..hehe..

Kom iallafall hem i natt klockan 03.00-03.30 och somnade inte förrän 04.00, jippi!  Vaknade till och från nu på morgonen, men gick inte upp förrän halv tolv, skönt! Känner mej ändå inte fulltständigt utvilad.. ikväll är det dessutom nyårsafton, men det blir nog ganska lungt firande skulle jag tro eftersom jag fortfarande som sagt är väldigt trött! Men det bär iallafall av till Pao idag på nyårsmiddag, mycket trevligt:) Sedan får vi se..

Innan jag och Annie drar iväg skall vi också ha julafton och julklappsutdelning:) Känns helt sjukt att vi inte har träffats på över två veckor?! Vi som brukar ses vare dag i skolan och annars när det inte är skolan, minst ett par, tre gånger i veckan!

Men nu skall jag nog ta mej en liten powernap, det kan behövas! :D

Gott nytt år allihop!<3


Sista dagen..

Jaha da har man solat och badat for sista gangen och nu vantas det sno (hoppas jag?) och kyla! Det ar val egentligen inte sjalva grejen med att aka hem som kanns trakig, tva veckor racker mycket val, men daremot ser man inte fram emot den jobbiga hemresan! Imorgon maste vi lamna rummet 12.00 och bussen hamtar oss 15.00 vilket betyder en vantetid pa tre timmar. Darefter gar planet 17.00 och ca 14 h senare beraknas vi vara hemma i Sverige igen.. nar vi akte hit tog det bara 10,5 h, men nu ar det motvind plus mellanlandning i Sharjah (inte kuuul..) dar alla gar omkring ikladda lakan.. Men sa ser det ut i alla fall.

Skall bli skont att komma hem igen till vanliga rutiner, kompisar och familj! Hoppas pa lite sno ocksa.. ska det vara kallt sa kan det lika val snoa ocksa! Sa vi ses snart, saknar er alla!<3

Puss och kram

Phi Phi Islands

Idag akte vi pa utflykt till Phi Phi- oarna och da var det uppgang klockan 6 pa morgonen, vilket sjalvklart var lite jobbigt eftersom jag inte gatt upp sa tidigt pa over 2 veckor. Men upp kom jag i allafall och bussen hamtade oss utanfor hotellet klockan 8. Om man inte var vaken innan blev man det definitivt efter bilturen.. visst, thailandarna kor konstigt men oftast inte fort! Men var chauffor var tydligen ett undantag.. bilturen bestod mest av gasen i botten och tvarbromsing om vartannat..

Vi kom iallafall till hamnen och det var flaktande och skont att aka bat i vamren. Men efter ett tag blev det valdigt haga vagor men "kaptenen" ville inte slappa pa gasen. Vi fick oss en tur till Liseberg pa kopet kan man saga, med bergodalbanan och allt..

Nar vi val kom fram till den forsta anhalten glomde man helt bort turen dit! Det var en jattefin lagun med otroligt turkost vatten (dar hade tydligen ocksa filmen Pirates of Carribean delvis spelats in). Dar lag ocksa en grotta som tydligen ocksa skall finnas i filmen. Efter det bar det av till Maya Bay dar filmen "The Beach" hade spelats in med Leonardo Dicaprio. Dar hade de ocksa varldens vidrigaste toaletter som antagligen inte blivit stadade sedan dem byggdes... jag ar inte krasen men aldrig i livet att jag gick in dar! Undra hur Leonardo Dicaprio gjorde nar han var dar..

Sedan akte vi till Monkey Beach for att mata aporna, men det var inte manga apor att mata, troligen pa grund av alla manniskor. Nagra vagade iallafall sig ner pa stranden, och de blev sjalvklart omringade av folk som ville ta kort pa dem. Efter lunchen som vi at pa sjalva "huvudon", dar ocksa hotellet pa Phi Phi oarna ligger, akte vi tillbaka till Monkey Beach for att snorkla. Det var helt annorlunda fran dar jag snorklat tidigare och det var massa koraller och fiskar i fina farger! De som jobbade pa baten slangde ut fiskmat och da kryllade dem runt oss som snorklade, helt oradda! Synd att man inte hade undervattenskamera..

Efter snorklingen bar det av till en annan strand dar man kunde snorkla, men har fanns det ocksa solstolar.. pappa begav sig ner i vattnet igen, men eftersom jag kande att det inte fanns sa mycket kvar att se bestamde jag mig for att bara slappa i en solstol.

Efter detta var utflykten slut och jag, mamma och pappa var genomblasta, utslitina men ocksa mycket nojda! Det var mycket roligt att fa se ldenna isdan av Thailand och se hur olikt landskapet faktiskt ar fran det dar hemma..

Puss och kram (glom inte att scrolla ner och kolla pa bilderna!)


Grottan


Harligt vatten!


Jag vid den fina lagunen:)


Snorkling!


Monkey Beach


Hemgang

Gardagens bilder


Nojd tjej som gor pappa radd genom att svanga lite hastigt emellanat..                                                          payback time!


Pappa korde mer forsiktigt..


Har har vi den thailandske nallepuh som saljer glass pa stranden!
Han har lart sig svenska uttryck som "hur mar du", "go morron"
och "ses imorron". Nar det var julafton larde pappa honom "god jul"
men det lat mer som "goud joul", hehe..


Ett brannt ben(?)

Igar var det betydligt behagligare i solen vilket betydde att man faktiskt kunde vistas i solen utan att svettas bort. Detta resulterade sjalvklart i att man brande smalbenet..smalbenET.. just det, vet inte riktigt hur man endast lyckas branna ett ben, men jag verkade klara det galant i alla fall, suck. Inte bara det att det inte ser sa snyggt ut, det gor ocksa vaaaaldigt ont. :S

Eftersom det var lordag igar begav vi oss till marknaden i Phuket Town for att gora nagra av de sista inkopen. Vi gick darifran mycket nojda eftersom vi hittade det vi sokte (+lite till..) till ett mycket bra pris!

Idag var det en vanlig slapp dag pa stranden eftersom det gallde att vila upp sig infor morgondagen. Da skall vi namligen pa en dagsutflykt till Phi Phi Islands vilket skall bli mycket roligt och spannade:) Vi kommer darfor fa lagga oss mycket tidigt ikvall eftersom vi blir upphamtade imorgon bitti klockan atta...ingen sovmorgon med andra ord!

Jag och pappa bestamde oss ocksa for att hyra en jetski idag igen eftersom vi tyckte att det var sa roligt sist. Denna gang tog jag inte pa mig solglasogonen, och sjalvklart ramlade vi inte i vattnet heller, hehe. Mamma lyckades aven fanga detta pa bild..

Horde att det ar 10 cm sno hemma i Sverige..brr.. svart att forestalla sig nar man sitter och svettas nastan halv tio pa kvallen. Kanske ligger snon kvar nar vi kommer hem, har trotts allt bara 2 dagar kvar i varmen.

(Lagger inte upp bilder for tillfallet eftersom det kranglar lite..)

Puss och kram

Seglingsturen

Idag tror jag att det var en av de varmaste dagen sedan vi har kommit hit! Det var 36 C i skuggan vilket betyder ca 45-50 grader i solen. Detta resulterade nastan i att jag slutade som en flack pa solmadrassen, sa vad passade battre an en uppfriskande segeltur?:)

Redan igar hade jag och pappa planer pa att segla en katamaran som man kan hyra lite langre norrut pa stranden. Men eftersom det blaste lite for mycket pa eftermiddagen bestamde vi for att ta det idag istallet! Sjalvklart borjade seglingsturen med att det nastan var stiltje! Men sedan blev det battre och maxfarten lag pa nagonstanns runt 10 knop, harligt! Pappa var saklart overlycklig over att fa segla en katamaran och vi funderar pa att forsoka hinna med detta en gang till innan vi aker hem:)

Pa kvallen bar det av till en nyoppnad restaurang pa stranden, Mamma Mia. Dar at vi god thaimat och fick aven lyssna till en amerikansk tjej som sa ordet "like" ca 10 ganger i varje mening, suck! Annars var det valdigt mysigt att sitta och ata pa sandstranden under stjarnhimlen! 

Imorgon ar det lordag vilket betyder att det ar Phuket Weekend Market (igen) :) Vi hade tankt aka dit en gang till innan vi aker hem for att forsoka att hitta ytterligare nagra fynd!

Puss och kram


Lite suddig bild.. men har ar iallafall bildbevis pa mitt och pappas
seglingsaventyr! :)


Jag och pappa pa Mamma Mia


Merry Christmas!

Det kanns faktiskt ganska absurt att det ar julafton, speciellt nar man borjar dagen pa stranden i 30 graders varme! Det spelar ingen roll hur manga som gar ikladda tomteluvor och hur manga granar med krimskrams i man ser, julkanslan vill inte riktigt infinna sig.

Men samtidigt har vi inte akt hit for att fira jul! Darfor valde vi att inte vara med pa den stora julfesten med julbuffe och allt, utan istallet drog vi oss till restaurangen Ricos steakhouse & pizzeria, dar vi kakade flask- och oxfile med potatisgratang:) det var inte sa dumt skall jag saga och efteratt blev det ocksa, det ar ju trots allt julafton!;)

Vid det har laget sitter val alla dar hemma bankade i tv-soffan for att titta pa Kalle Ankas jul. Nagon kanske ocksa tar sig en liten tupplur och hoppas att ingen ser?;) Det ar ju trotts allt aven det en tradition.. ;)

Min familj onskar alla en riktigt god jul!

Julkramar



Ingen traditionell julmiddag blev det for oss, men nog sa gott!


Mamma och pappa ar mycket nojda med julen!


Filet mignon black and white med tryffel- och bernaisesas! Mums!


Pannacotta till efteratt! ;)


Jag och mamma


Shopping at Jungceylon

God Jul! (Maste dock saga att det kanns konstigt att det ar julafton eftersom man absolut inte har nagon julkansla alls.) :)

Igar eftermiddag akte vi till Jungceylon i Patong, ett varuhus liknande NK. Det blev inte jattemycket shoppat eftersom priserna dar motsvarade ungefar vad saker kostar hemma, darfor fyndar man oftast battre pa marknaderna plus att man inte kan pruta pa varuhusen. Men jag fick iallafall tag pa ett par nya converse skor som kommer vara perfekta till sommaren, endast en tredjedel av vad dom kostar i Sverige. Ett fynd! Jag kopte ocksa ett par nya solglasogon (eller pappa rattare sagt, han var ju skyldig mej ett par sedan insidenten med jet skin, haha.) Plus lite annat smatt.

Nar vi kom hem till hotellet var vi bade trotta och hungriga och bestamde oss for att direkt ga till restaurangen. I lagom tid till att vi bestallt maten hor vi en small och det blir stromavbrott igen (de har haft lite problem med just stromavbrott under veckan, aven dagen innan hande detta). Da var klockan ungefar nio pa kvallen, men som tur sa hade dom generator sa vi slapp sitta i totalt morker plus att de lagar all mat pa gasspisar sa vi fick var efterlangtade mat iallafall! Men detta ar alltsa anledningen till att jag inte kunde skriva om gardagens handelser redan igar.:)

Kommer skriva lite senare om hur julen har varit har!:)

Puss och kram








Glass hann vi med ocksa:)


Pappa blev overlycklig nar han sag Thailands Burger King!


Har har vi solglasogonen jag kopte!...eller inte, haha. Men var bara
tvungen att ta kort pa dessa galet stora brillor! Vilken vettig manniska
anvander sanna?? xD


Kvallslivet i Patong. Kan saga att jag ar glad att vi bor pa Bangtao Beach!
Usch vad mycket manniskor och bilar!

On the beach

Uppdatareade inte igar men det berodde pa att jag var valdigt trott efter att vi hade atit middag och eftersom vi inte gjorde nagot speciellt kande jag att det inte var bradskande!

Men igar var vi alltsa pa Amora stranden igen (samma strand egentligen, Bangtao Beach, men hotellet ovanfor denna del av stranden heter Amora). Dar slappade vi mest hela dagen, solade och badade! ;) Pa kvallen at vi god thaimat pa det hotellets restaurang som vi bodde pa forra aret.

Idag forsov vi oss lite (igen) och kom alltsa till stranden lite senare an vanligt. Men detta gjorde ju inget, for vad ar semester utan sovmorgon da och da? :) Vi nojde oss med att lagga oss pa stranden nedanfor hotellet, nara och bra! Jag och mamma tog lite senare en promenad langs stranden och kollade lite i de olika standen. Sjalvklart hittade vi nagot fint som vi var tvungna att kopa, bland annat en t-shirt till pappa.. haha.

Sitter har och har precis kommit fran en restaurang som ligger alldeles utanfor hotellet. Dar var det grillad kott, pommes och bernaise som gallde! Vet.. nar man ar i Thailand skall man ju passa pa att kaka thaimat, men eftersom vi atit det nastan sedan vi kom hit och man inte vill trottna galler det att variera sig lite:)

Imorgon ar det sol och bad som galler, men vi hade kanske tankt ta oss en tur till ett varuhus i Patong senare pa eftermiddagen:)

Puss och kram


Redo for bad!


Ricos steakhouse och pizzeria



Phuket Town

Idag bar det alltsa av till Amoras strand dar vi spenderade dagen med att bada och sola. Redan igar var det lite problem med ilandflytande maneter som ivrigt fotograferasdes av entusiastisga japaner. Idag var det dock inga maneter i sikte.. trodde jag.. tills jag sparkade till nagot mjukt med foten nar vi badade! Simmade snabbt darifran och vagade sjalvklart inte titta efter vad det var, men pappa fick ta sig en titt! Sjalvklart var det en stor thai manet jag hade trampat pa, usch! Lyckligtvis undgick jag fran att branna mej:)

Vi gick lite tidigare fran stranden an vanligt eftersom vi hade bestamt oss att bege oss till marknaden i Phuket Town. Dar hittade jag mycket fint till bra pris! :D Klarade dock bara 2 h innan jag blev alldeles yr under alla presseningar! Forhoppningsvis blir det ytterligare en tur dit innan hemresan!

Idag blev det ingen volleyboll, men vi far se vad morgondagen ger!

Pussar och kramar (saknar er!)


Sliten och odushad efter marknaden. Vad piggar upp battre an en drink? ;)


Phad Thai


Phuket Town weekend market


Sunburned..

Vaknade i lagom tid och drog som vanligt ner till stranden! Idag var det perfekt vader eftersom det vaxelvis var molnigt och soligt, samtidigt som det blaste, vilket gjorde att man faktiskt kunde vara i solen..hehe. Perfekt solningsvader med andra ord, vilket sjalvklart resulterade i att jag brande ryggen och baksidan benen.. ajaj..

Jag och pappa tog ocksa en morgonpromenad pa stranden som vanligt. Vi gick till den delen av stranden dar vi nastan spenderade hela forra semestern nar vi var har :) dar pratade vi med en som vi larde kanna forra aret som bland annat korde oss valdigt mycket till olika stallen. Vi fragade om det var okej att vi kommer till det hotellets strand vilket det var sa imon bar det av dit! Kanske blir det lite volleyboll ocksa, harliga minnen!

Pa kvallen gick vi pa stranden, vilket var jattemysigt eftersom det blixtrade over havet! Vi gick till det hotellets restaurang som vi bodde pa forra aret. Dar sprang vi av en slump pa nagra bekanta till mamma och pappa, vilket var valdigt trevligt!

Eftersom det ar lordag idag betyder det egentligen en tur till marknaden i Phuket Town, men vi tankte att vi kan ta det nasta lordag istallet. Fick dock reda pa att den ar aven imorgon sa da kanske det blir en liten tripp dit!

Ha det bra!


Forsoker inbilla mej att det gar framat pa solningsfronten..


Klannig pa kvallen = <3


Singha!


En jetski och ett par tappade solglasogon

Hej alla blogglasare! (sag faktiskt pa statistiken att det var 15 stycken som besokte min blogg igar, vilket inte jag tycker ar sa daligt med tanke pa att jag skapade den for 3 dagar sen :)

Idag tog vi en liten sovmorgon (vilket inte alls var meningen, men pappa missade hela grejen med snooze-knappen), och till en borjan var det lite molnslojor pa himlen men det hindrade sjalvklart inte oss fran att lagga oss pa stranden! Efter nagon timme klarnade det och det blev oerhort varmt pa formiddagen, var faktiskt svart att vistas i solen, da var det mest bad som gallde! Men efter lunch kande jag att det var dags for lite solning. ;)

Jag och pappa bestamde oss ocksa for att kora lite vattenskoter, vilket jag inte gjort tidigare. Jag tror inte pappa har gjort det heller for han fick for sig att svanga snabbt i farten.. det blev lite val snabbt vilket resulterade i att jag flog av som en vante! vilket i sig var ganska kul anda tills jag upptackte att solglasogonen inte satt pa sin plats.. men men jag sorjde inte lange for att aka vattenskoter ar nog nagot av det roligaste jag gjort! :D

Puss och kram <3


Schteeeker... fortfarande med mina solglasogon!








We like poolbaren!

Day on the beach

Hej hej,

Idag vaknade jag till stralande solsken, och vad kan inte vara mer passande en en dag pa stranden? Sa dagen bestod mest av sola och bada pa playan, tillsammans med jobbiga strandforsaljare saklart.. men forutom de sa var det faktiskt inte mycket folk, skont!

Tog mig ocksa en promenad pa stranden, gick dit som vi var forra aret. Det var precis som vanligt och samma manniskor som jobbade dar. Konstigt det kan vara.. att ett helt ar har gatt och anda nar man kommer tillbaka sa kanns det inte som nagot har forandrats, fast man tycker att man forandrats sjalv...

Efter sol och badet begav vi oss till den lokala marknaden:D dar hittade jag faktiskt tva klanningar och lite underklader till bra pris:) tog det lite lugnt med shoppingen nu i borjan, lar ju fa med mig en hel del i alla fall eftersom vi antagligen kommer aka till den lokala marknaden nasta vecka ocksa + marknaden i Phuket:)

Harlig dag har det varit! Far se vad som hander imorgon!

Puss och kram


Hotellet :)


Glad! Badar i det varma vttnet;)


Sen pa eftermiddagen blev det tyvarr lite moln..da gick vi till marknaden istallet!


Finally..

Nu har vi antligen kommit till Thailand!! Forutom somnbrist, flygplansmat som smakade kartong och latt illamaende gick resan bra:) vi kom fram ca 16.00 lokal tid och da var det 29 C:) inte helt fel maste jag saga..

Just nu ar klockan halv nio pa kvallen har och jag har precis atit jattegod thai-mat samtidigt som en Thai-Elvis i en vit glittrig sak pa sig stod for underhallningen, battre start kan man inte ha? ;)

I morgon ar det torsdag vilket betyder...marknad! :D woho! men sjalvklart ska det hinnas med bade sol och bad pa dagen :) Ska dessutom forsoka ta lite bilder imon!

See ya!

Ska forsoka ta bilder imon!

Thailand here I come..

Jaha nu har jag har jag fått en blogg på halsen som verkar leva sitt eget liv och inte vill göra som jag vill..suck.
Det verkar som att jag har fått bekräftat varför någon som jag inte skall ha en blogg egentligen... haha.

Men nu har jag i alla fall hittat hit och ni som kommer för att läsa får helt enkelt stå ut med den fula designen så länge, för har helt enkelt inte tid att ändra :) Snart skall jag nämligen åka iväg till Landvetter för att ge mig av till Thailand :D

Så när skulle det vara bättre läge att skaffa blogg än nu? (Inte alls skulle man ju kunna tycka, men nu gick det ju som det gick ) ;)

Jag skall i alla fall försöka uppdatera regelbundet, vilket jag absolut inte kan lova ;) men håll utkik här om ni vill läsa om vad jag har för mig borta i Thailandet.

Nu måste jag göra i ordning det sista innan jag ger mig av :)


Peace out!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0